Джулия Робъртс

 
 
Джулия Робъртс
Държава: САЩ
Рожденна дата: 28.10.1967

Биография:
    

Родена на 28 октомври 1967 в Джорджия, САЩ, никога не е и мечтала, че ще се превърне в една от най-известните актриси в Америка. Като дете, завладяна от любовта й към животните, тя иска да стане ветеринар, но по-късно завършва журналистика. Когато брат й Ерик Робертс постига успех в Холивуд, тя също решава да се пробва като актриса. Първата й изява идва през 1988 , когато се появява във филмите "Мистична пица" (1988) и Satisfaction (1988). Става любима на Америка след като играе проститутка в „Хубава жена” (1990). След това получава съдържателна роля в „Стоманени магнолии” (1989), очарова зрителите (и печели номинация за „Оскар”) като крехката дъщеря на Сали Фийлд. Но „Хубава жена” е филмът, който я прави звезда, с него печели също и номинация за „Оскар” и е избрана от публиката за любима актриса. Успехът на „Да спиш с врага” (1991) убеждава Холивуд, че дори само нейното име гарантира касов успех – което е опровергани от „Да умреш млад”. Тя се появява на първа страница със съобщение, а после с отмяна на женитбата си с актьора Кийфър Съдърланд и играе Тинкърбел във филма на Стивън Спилбърг „Хук” (1991). За известно време се появява само в един филм на Робърт Олтман, „Играчът” (1992), но се завръща триумфално с „Версия Пеликан” (1993), последван от "Обичам неприятностите" (1994), "Тема за разговор" (1995), "Всеки казва Обичам те" (1996). С „Сватбата на най-добрия ми приятел” (1997) Джулия придава на "Нотинг Хил" (1999). Същата година се появява и в "Булката беглец" с Ричард Гиър. Робъртс участва и като гост-актьор в сериала "Закон и ред". През 2001 получава "Оскар" за най-добра актриса. Същата година взима участие във филма "Бандата на Оушън" (2001). Следват "Фронтално" (2002), "Бандата на Оушън 2" (2004) "Войната на Чарли Уилсън" (2007) с Том Ханкс и Филип Сиймуър Хофман.

Настоящият си съпруг Даниел Модер, среща на снимачната площадка на "Мексиканецът" през 2000. Те се женят на 4-ти юли 2004, а на 28 ноември същата година стават родители на близнаците Хейзъл Патрисия и Фин Уолтър. Години по-късно се ражда и третото им дете Хенри Даниел Модер.

Извън екрана Джули Робъртс се занимава с благотворителност за УНИЦЕФ и посещава много страни, нуждаещи се от помощ. Тя изповядва хиндуизма и през 2009 г. Суами Дарам Дев дава на децата й нови имена на хиндуистки богове: Хейзъл е прекръстена на Лакшми, Фин на Ганешa, а Хенри на Кришна Балрам. Джулия Робъртс е една от най-талантливите и популярни актриси в Холивуд.


 

Рейтинг: 4.1
Гласувай: 

 

 
тагове
 
 
добави в любими
 

 
Филмография
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хук / Hook (1991)
 
 
 
 
 
 
 
 

 
галерия
 

   Допълнителна информация:      

 
новини
 
 
форум
 
 
групи
 

коментари
 
добави коментар
 
 
Джулия е една невероятна актриса и жена. Останала е запомняща се с филма Хубава жена. Браво за таланта!
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg