"Бон апети" разкрива рецептите на популярни, но трудни за правене ястия

 
 
Стоян и Лора разбулват тайната на много специалитети
Получател:


Твоят e-mail:

"Бон апети" разкрива рецептите на популярни, но трудни за правене ястия
10.10.2011

Какво точно беше минестроне? Как се прави торта „Наполеон”? Какъв е вкусът на кнедлите със шунка? На тези и други, на пръв поглед,  лесни въпроси ще отговорят Лора и Стоян тази седмица в Бон апети. Двамата ще приготвят ястия, за които почти всеки  е чувал, но почти никой не може да направи в домашни условия.

Рецептата, която симпатягите ще майсторят заедно със зрителите, е Кордон бльо – изключително вкусно, много бързо и лесно за приготвяне.

Може би най-очакваната рецепта е за торта „Захер”, която у нас е популярна и като „Сахер”. Рецептата за тази торта е тайна и се държи под ключ. За нея са водени съдебни дела – виенският хотел „Захер” се е съдил със придворната сладкарница „Демел” за това кой има право да ползва името „Оригинална Захер торта”, и то в продължение на десетилетия...

Другата очаквана рецепта е за крем „Брюле”. Почти всички ястия, които „Бон апети”, ще представи от 10 до 14 октомври, имат някаква любопитна история. Това са две торти и един крем, един хляб, една разядка, две супи, една салата, пет основни, две от които са с богата, апетитна гарнитура...

 

коментари (1)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
Отг: 10.10.2011 в 10:04
 
"Може би най-очакваната рецепта е за торта „Захер”, която у нас е популярна и като „Сахер”. Рецептата за тази торта е тайна и се държи под ключ." - Като е тайна, как така ще я показват в ефир.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg