Богове и крале по Viasat History

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Богове и крале по Viasat History
13.07.2017

Мистериите на кралските убийства

От четвъртък, 27 юли, в 23.00

6 епизода x 60 мин.

Оригинално заглавие: Royal Murder Mysteries

 

Впуснете се в изследване на тъмната страна на историята с "Мистериите на кралските убийства". Завладяващата поредица в 6 части разкрива истината зад някои от най-известните нерешени убийства в кралските семейства на Русия, Германия, Кения и Великобритания. 

 

Жертви и злодеи ще дефилират още веднъж на сцената на историята и увлекателните възстановки ще пренесат зрителите в пъстрия свят на величествени замъци, смели рицари, кралици-девици и могъщи крале, всеки от които крие своите тайни. Във всеки епизод експерти ще съчетават историческия контекст с модерни техники за разследване на престъпления, за да разгадаят тайните на тези древни случаи.

 

Епизодите, всеки четвъртък, от 22:00: 

 

1.Загадката на Романови

2.Принц Албърт Виктор и Изкормвача

3.Крал Джордж V  - милост или смърт? 

4.Лудвиг – лудият крал на Бавария

5.Загадъчната смърт на граф Ерол

6.Херцогът на Кент: трагедия или предателство?

 
Мистерията на римските черепи 
Събота, 15 юли, в 21.10
1 епизод x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Mystery Of The Roman Skulls
  
През 2012 г. и 2015 г. по време на инженерна работа по "Кросрейл" в Лондон са открити човешки черепи. От 19-век насам стотици черепи са намерени в града - това е една от най-интригуващите загадки на археологията му. В документалната поредица ще срещнем изследователи, археолози и други специалисти, за да научим какво показват изследванията им и възможните обяснения на тези находки.
 
Инките: Господари на небесата
От събота, 22 юли, в 20.55
2 епизода x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Inca: Masters of the Clouds
 
С водещ археологът и експертът по Южна Америка д-р Джаго Купър "Инките: Господари на небесата" ще изследва произхода, постиженията и същността на империята на инките. Джаго пътува от планинските части на Еквадор до бреговете на езетото Титикака; от брега на Тихия океан до върховете на Андите, за да покаже как е функционирала забележителната империя. 
 
Как инките са овладяли и обработвали територията си, за да произвеждат храна за милиони. Как уникалният им архитектурен стил се е разпространил на континента. Как са построили удивителна мрежа от пътища, за да свържат градовете в империята. И как срещата им с испанците води до катастрофа. "Инките: Господари на небесата" показва богатата и завладяваща история на една от най-впечатляващите цивилизации в историята.
 

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg