Леонардо Ди Каприо и Мартин Скорсезе се събират за нов филм

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Леонардо Ди Каприо и Мартин Скорсезе се събират за нов филм
18.07.2017

Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо работят по филмовата адаптация на криминалния трилър вдъхновен от истинска история “Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI” - най-новият проект на режисьора след „Ирландецът“.

 

Данте Ферети, който работи по дизайна на продукциите на Скорсезе от дълго време, сподели пред Variety, че режисьорът се надява снимките на “Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI” да започнат през пролетта на следващата година. Филмът е базиран на бестселъра на Дейвид Гран, автор на статии във вестник “Ню Йоркър” и на книгата „Изгубеният град Зед“.

 

Правата за „Flower Moon” бяха купени от Imperative миналата година за 5 милиона долара, а сценарият е поверен на един от ветераните в бизнеса и носител на "Оскар" Ерик Рот („Форест Гъмп“, „Странният случай с Бенджамин Бътън“).

 

Ферети, който е работил със Скорсезе по девет филма – от „Невинни години“ до „Мълчание“, сподели намерението си да посети Оклахома, за да избере подходящи локации за „Flower Moon”. Историята се развива през 20-те години на миналия век и се фокусира върху поредицата от убийства на членове на племето Осейдж в Оклахома след откриването на нефтено находище в земите им. Смразяващата кръвта серия от престъпления е един от първите големи случаи на тогава прохождащото Федерално бюро за разследване.

 

Скорсезе и Ди Каприо са проявявали интерес към проекта от месеци и понастоящем го разработват съвместно с Дан Фридкин и Брадли Томас – съоснователи на Imperative Entertainment.

 

Според финансовия директор на Imperative Джон Атууд в момента компанията провежда предварителни проучвания, но към момента нищо не е официално и липсва начална дата на проекта.

 

Ферети разкри, че за “Flower Moon” трябва да бъде пресъздаден целият свят на индианците, живели там през 20-те години. Според очакванията му подготовката за филма ще започне през септември, защото Скорсезе ще се заеме със снимките веднага след като приключи работата си по „Ирландецът“.

 

В момента режисьорът се подготвя за заснемането на „Ирландецът“ в началото на септември. Филмът е посветен на живота на наемния убиец на мафията Франк „Ирландецът“ Шийрън, в чиято роля ще влезе Робърт Де Ниро. Няколко източника твърдят, че филмът ще бъде финансиран от Нетфликс, макар че все още няма официална информация за сключена сделка.

 

Не е ясно и дали Нетфликс ще разпространи „Ирландецът“ по кината, но мнението на Ферети е, че Скорсезе няма да приеме факта, че някое от произведенията му ще може да се гледа единствено на малкия екран, а не в киносалоните.

 

Художникът на филма, който е носител на три награди "Оскар", наскоро приключи работа по първия си рок мюзикъл „Divo Nerone”, чиято ротационна сцена се намира на върха на хълма Палатин в древния Римски форум и бива преобразена 28 пъти по време на представлението. Въпреки че шоуто получи предимно лоши отзиви от италианските медии и е временно отложено, след като монахините от намиращ се в близост манастир са се оплакали от високите децибели, Ферети отбеляза, че критиците са похвалили дизайна на сцената и костюмите, които пък са дело на неговата съпруга Франческа Ло Скиаво. Двойката наскоро беше отличена от американската академия в Рим с медал МакКим.

 

Едно от последните творения на Ферети и Ло Скиаво е дизайна на сцената на „Дон Джовани“ на Моцарт, който откри фестивала Сполето през юни. Дизайнерът се похвали, че това е третата му опера там за три последователни години.

 

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg