Седмица на Киану Рийвс по bTV Cinema

 
 
Получател:


Твоят e-mail:

Седмица на Киану Рийвс по bTV Cinema
18.10.2017

Киану Рийвс e сред най-обичаните холивудски актьори, с безупречна репутация и над 90 роли в киното. Роден е в Ливан, но е натурализиран канадски гражданин, с американско и британско гражданство. Киану е кръстен на чичо си, а името му е от хавайски произход и означава „лек хладен вятър над планините“.

 

Актьорът, който през 2005 г. получи своята звезда на Холивудската алея на славата, започва кариерата си, когато е на 9 с появяването в представлението „Проклетите янки“. На 15 играе роля в „Ромео и Жулиета“. Екранният му дебют е в комедиен сериал по телевизия Си Би Ес. Първата му филмова роля е в хокейния филм на Роб Луи – „Млада кръв“, филмиран в Канада.

 

От 23 до 29 октомври, от 21:00 ч. bTV Cinema ще покаже седем от най-добрите филми с Киану Рийвс, снимани след 1996 г. – времето, в което актьорът започва да излиза от своя тийнейджърски филмов период.

 

На 23 октомври, премиерно за българския тв ефир, ще бъде излъчен приключенския фентъзи екшън „47 ронини“ (47 Ronin, 2013), където сблъсъкът на културите е неминуем, независимо че от едната страна има един единствен човек. Е, това е не кой да е, а Киану Рийвс в наистина голямото му завръщане на екран с мега продукцията за самураи.

 

„Разобличен“ (Exposed, 2016) е втората за тази седмица премиера – вторник,  24 октомври, 21:00 ч. В тази крими драма Рийвс е полицейски детектив (Cĸoт Гaлбaн), разследващ необичайната смърт на партньора си. Странният случай разкрива полицейска корупция и мистерия, с която е свързана една млада жена, която е eдинcтвeният чoвeĸ, ĸoйтo мoжe дa мy пoмoгнe дa нaмepи oтгoвopитe, oт ĸoитo ce нyждae…

 

В седмицата, посветена на  Киану Рийвс, са включени също култовата „Матрицата“ (The Matrix,1999) – в сряда, „Къщата на езерото“ (The Lake House, 2006) – в четвъртък,  „Аматьорите“  (The Replacements, 2000) – в петък.

 

Уикендът е запазен за „Джон Уик“ (John Wick, 2014) и „Верижна реакция“ (Chain Reaction, 1996).

 

коментари (0)


 
тагове
 
 
добави в любими
 
коментари
 
добави коментар
 
За съжаление, все още няма публикувани коментари.
 
 
 
  
Какво ти се гледа?

 

реклама
реклама

 
Всички права запазени © 2009 Created by website.bg